loading.gif
mobile-banner-bg

İl Başkanımız Kabaktepe, 3. Kentsel Tesis Yönetim Çalıştayına Katıldı

İl Başkanımız Kabaktepe, 3. Kentsel Tesis Yönetim Çalıştayına Katıldı
03 Nisan 2022 - Pazar

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneğince (TRKTYD) düzenlenen 3. Kentsel Tesis Yönetim Çalıştayına katıldı. Site yönetimi meselesini önemsediklerini belirten İl Başkanımız Kabaktepe, İlgili yasal düzenlemelerin gerçekleş

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneğince (TRKTYD) düzenlenen '3. Kentsel Tesis Yönetim Çalıştayı'na katıldı. Site yönetimi meselesini önemsediklerini belirten İl Başkanımız Kabaktepe, İlgili yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi konusunu yakından takip edeceğiz. Ülke nüfusunun yüzde 20'sini barındıran İstanbul, site ve apartman yönetimi noktasında da en yoğun kent. Bu şehirde siyasi sorumluluğu bulunan bir kişi olarak bunu konuyu önemsiyorum dedi. 

Çalıştay programına; İl Başkan Yardımcılarımız Malik Ejder Batur ve Muhammed Emin Özkaya, Pendik Belediye Başkanımız Ahmet Cin, Tuzla Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı, TRKTYD Genel Başkanı Suat Sandalcı, akademisyenler, site ve apartman yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

YASAL DÜZENLEMELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanımız Kabaktepe, Toplumların gelişmesi, ülkelerin ilerlemesi, tüm paydaşların hep beraber hareket edebilme kabiliyeti ve becerileriyle doğru orantılıdır. Sitelerin insani yaşam kalitesini yükseltecek şekilde yönetilmesi, sürdürülebilir bir yönetişim şekliyle devam ettirilmesi çok önemli. Burada da en temel hizmeti kentsel yönetim şirketleri görüyor. Bu anlamda yeni sayılabilecek bir sektörün oluştu. Bunun için sektörün, derneğinin ve sivil toplum kuruluşunun olması çok önemli. Sektörde bir aşamaya gelindi ama bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Türkiye'deki konut stoğunun 16 milyonu, nüfusun da yaklaşık 35 milyonu sizin ilgi alanınızda. Dolayısıyla nüfusun yüzde 40'ına hizmet veren sektörün paydaşı olan yönetim, güvenlik elemanı ve teknik elemanların eğitimi noktasında birtakım düzenlemeleri hep beraber başarabilmemiz lazım. Bu meslek eğitimi şeklinde mi olacak, teknik liseler aracılığıyla mı olacak ya da birtakım yüksek lisans programlarıyla farklı şeyler mi olacak onların hepsini tartışmak ve birlikte çözüm geliştirme anlamında iyi bir imkan sunacağını düşünüyorum. diye konuştu.

İl Başkanımız Kabaktepe, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili genel müdürlüğünün, sektörün tüm paydaşlarından gelen bilgilerle hareket ederek birçok sorunla ilgili çözüm önerilerini ortaya koyacağını düşündüğünü söyledi. Bu çalışmaları takip ettiklerini belirten Kabaktepe, ülke nüfusunun yüzde 20'sini barındıran İstanbul'un site ve apartman yönetim noktasında da en yoğun kent olduğunu, siyasi sorumluluğu bulunan bir kişi olarak bunu takip etmenin vazifesi olduğunu dile getirdi.