loading.gif
mobile-banner-bg

Erdoğan’a Bağcılar’da Sevgi Seli

Erdoğan’a Bağcılar’da Sevgi Seli
03 Nisan 2023 - Pazartesi

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Bağcılar’daki açılış töreninde adeta sevgi seli vardı. Sosyal medyada da “Bot yok, troller yok, saf sevgi var. İşte gerçek anket” gibi yorumlar yapılırken, bir gün önce Osman Nuri Kabaktepe’nin “İstanbul'un sosyolojisi Recep Tayyip Erdoğan diyor” çıkışı gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoğun deprem bölgesi ziyaretleri sonrasında İstanbul Bağcılar’da vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar Meydanı’nı hınca hınç dolduran coşkulu kalabalığa seslendi. Bağcılar’da meydanın yanı sıra tüm cadde ve ara sokaklarda da vatandaşların yoğunluğu görüldü. Sosyal medyada da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağcılarda yaptığı toplu açılış gündem oldu. Açılışta İstanbulluların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göstermiş oldukları ilgi sosyal medyada;

“İSTANBUL’UN SOSYOLOJİSİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİYOR” 

“14 Mayıs’ta ne olacağını merak edenler Bağcılar Meydanı’na baksın” “Sadece açılış töreni için ayrılan alan değil tüm caddeler sokaklar doldu, bu millet Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor” “Bot yok, troller yok, saf sevgi var. İşte gerçek anket” gibi yorumlarla yer bulurken; bir gün önce AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin “İstanbul'un sosyolojisi Recep Tayyip Erdoğan diyor” çıkışı gündeme geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sokak Bazlı Hane Ziyareti" çalışmaları kapsamında Esenyurt, Sarıyer ve Ataşehir ilçelerinde yoğun ilgiyle karşılanan Kabaktepe “İstanbul'un sosyolojisi Recep Tayyip Erdoğan diyor. İstanbul'un sosyolojisi AK Parti'den yanadır diye sürekli söylüyoruz. Bunu, bundan önceki yıllarda aldığımız oy oranları ve verilerden hareketle söylüyoruz. Bunu, Ramazan ayı içerisinde son on günde de yaptığımız saha çalışmaları itibariyle söylüyoruz. Bunu, bugün Esenyurt, Sarıyer ve Ataşehir’de 100 bine yakın hanemizle kucaklaştığımızda vatandaşımızdan edindiğimiz intibaya dayanarak söylüyoruz” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Millet İttifakı’na tepki: ‘’Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz.’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bağcılar’daki toplu açılış töreninde İstanbullularla bir araya geldi. Binlerce insana seslenen Erdoğan, “Biz şu muhalefet gibi milletimiz yas tutarken koltuk ve ikbal kavgası vermiyoruz. 7’li koalisyon gibi hiçbir iş yapmadan lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştüren bir ilkeler ittifakı var. Diğer tarafta ülkeye ve millete layık elle tutulur hiçbir projeleri, vizyonları, ufukları olmayan, kaybedenler kulübü var.’’

Coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin, tarihin en önemli seçimlerinden biri olduğuna dikkat çekti. "Kardeşlerim, tarihimizin en kritik seçimlerinden birisini yapacağımız 14 Mayıs'a giderek yaklaşıyoruz. 42 gün sonra sandıklara gideceğiz. Nasıl bir siyasi anlayışla yönetileceğimizi tayin ve tespit edeceğiz. Sadece kendi geleceğimizle ilgili değil evlatlarımızın, gençlerimizin geleceği ve istikbali ile ilgili çok önemli bir karar alacağız." dedi. Ayrıca bir sene boyunca sayısız toplantı yapan Millet İttifakının kavgasız, gürültüsüz Cumhurbaşkanı adayını dahi belirleyemediklerine dikkat çekti. Sevgi tezahüratlarıyla sözlerine devam eden Erdoğan, "Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştüren bir ilkeler ittifakı var. Diğer tarafta ülkeye ve millete layık elle tutulur hiçbir projeleri, vizyonları, ufukları olmayan, kaybedenler kulübü var.’’ İfadelerinde bulundu.

Erdoğan: ‘’ HDP'yi parlamentoda gidip ziyaret etti mi bay bay Kemal? Onlara acaba kapılar arkasında neleri vadetti? Neyin sözünü verdi? Hadi açıkla.

Tezahüratlar eşliğinde sözlerine devam eden Erdoğan, “Kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kimlerle kol kola girdiğini görüyorsunuz. Milletimizin karşısındaki tablo gayet açık ve nettir. Bir tarafta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı var diğer tarafta çıkar ve koltuk hesabının bir araya getirdiği yeni bir koalisyon. Kardeşlerim bay bay Kemal kimlerle dolaşıyor teröristlerle dolaşıyor. PKK, YPG, PYD bu terör örgütlerinin parlamentodaki uzantısı hangi partidir HDP'dir. HDP'yi parlamentoda gidip ziyaret etti mi bay bay Kemal onlara acaba kapılar arkasında neleri vadetti? Neyin sözünü verdi? Hadi açıkla açıklayabildi mi açıklayamaz.’’

Erdoğan: ‘’Birileri seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basabilir çünkü bunlar, Pensilvanya’dan alıyor talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler.’’

Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun seccade saygısızlığına ise ‘’Birileri seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basabilir çünkü bunlar, Pensilvanya’dan alıyor talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler.’’ diyerek tepki gösterdi. Kendisine hediye edilen seccade için, ‘’Bu seccade ayakkabılarla basmak için değil, 15 Mayıs’ta inşallah şükür namazını bu seccadede kılabiliriz.’’ dedi ve 14 Mayıs’ta tüm bu yaşananlara cevabı, aziz milletin vereceğine vurgu yaptı. Bağcılar’da toplanan binlerce İstanbullu ise Kılıçdaroğlu’na tepkisini hep bir ağızdan yuhalayarak gösterdi.