loading.gif
mobile-banner-bg

Engelli Kardeşlerimiz ve Aileleriyle İftarda Buluştuk

Engelli Kardeşlerimiz ve Aileleriyle İftarda Buluştuk
20 Nisan 2023 - Perşembe

AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından engelli kardeşlerimiz ve aileleri için özel iftar programı düzenlendi.

İl Başkanlığımızda düzenlenen programa; AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanımız Mehmet Fatih Serdar, İstanbul Milletvekilimiz ve milletvekili adayımız Serkan Bayram, 28. Dönem Milletvekili adaylarımız Yücel Arzen, Cemal Donat ve İsmail Emrah Karayel, 22. Dönem milletvekilimiz Lokman Ayva ve 500'ü aşkın engelli ve ailesi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sanatçı Yücel Arzen ve Tuana Şahin’in söylediği Türkiye Yüzyıl şarkısı ile devam etti. Engellilerin söylediği ilahilerin ardından program protokol konuşmaları ile devam etti. Ezanın okunması ile birlikte iftarları açan engelliler ve aileleri düzenlenen programdan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

“HER ZAMAN ENGELLİLERİMİZİN DESTEKÇİSİ OLDUK”

Programda konuşan İl Sosyal Politikalar Başkanımız Serdar, “Programımıza iştirak eden her bir engelli kardeşimize ve kıymetli ailelerimize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. AK Parti iktidarında engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükselttik. Hak ve hukuk alanında pek çok düzenlemeye imza attık. Engelli kardeşlerimizin kamuda dahi istihdamına öncülük ettik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yanında olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

 “SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİ”

İstanbul Milletvekilimiz Serkan Bayram, “Engelliler için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı projeler ve çalışmalar ortada, sessiz devrim gerçekleşti. 2005 yılında özel yasamıza kavuştuk, daha sonra 2007 yılında Birleşmiş Milletler engelli hakları sözleşmeleri yapıldı. Tüm şehirlerimizi yeniden inşa ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin sorularını ortadan kaldıracak projeler gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın talimatlarıyla Ampute sporcularımız sorunlarının ve önündeki engellerin giderilmesi konusunda ciddi adımlar attılar” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE YÜZYILI TÜRKİYE’MİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Özel iftar programını düzenledikleri için AK Parti İl Başkanlığı’na teşekkür eden davetli Samet Demirayak, “Böyle güzel bir organizasyonda hepimiz buluştuk. Türkiye Yüzyıl’ını tüm Türkiye’miz için çok önemli buluyorum. Gençlere ve Engelliler için yapılan projeleri çok güzel buluyorum” diye konuştu. 

“ESKİDEN ENGELLİLERİMİZ EVDEN ÇIKAMIYORDU”

Engellilerimiz için yapılan özel iftar programını çok güzel bir etkinlik olduğunu dikle getiren davetli Metin Taşkın, “Eskiden engellilerimiz evden çıkamıyordu. Eskiden dışlanıyorduk. Ak Parti iktidarı sayesinde bu durum düzeldi. Evde bakım ve engeliler maaşı biz bu durumdan çok memnunuz. Ne zaman istesek bir telefonda geliyorlar.