loading.gif
mobile-banner-bg

İlçe Protokol iftarımızı yoğun katılımlı gerçekleştirdik.

...
03 Ağustos 2012 - Cuma

İlçe Protokol iftarımızı yoğun katılımlı gerçekleştirdik.

Çatalca Ak Parti İlçe Başkanlığımızın  Şehit Gaffar Okan Tesisleri’nde düzenlediği ilçe protokol iftarı programına yoğun katılımlı gerçekleştirdik. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği programa Ak Parti Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Tutum,  İlçe Başkanımız Selim Güçbilmez ve yönetim kurulu,kadın ve gençlik kolları yönetimleri, ilçe protokolü katılım sağladı. Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Tutum’da Başkan Topbaş’a Çatalca’ya yaptığı yatırımlardan dolayı bir plaket verdi.

 Ak Parti iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer,VE İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Kadir TOPBAŞ iftar programının ardından vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni eğitim sistemi hakkında bilgi veren Bakan Dinçer, “Eğitimin 12 yıla çıkarılması Türkiye için ciddi bir ihtiyaçtı” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak büyük değişimlere imza attıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Milli Eğitim Bakanlığı gelenekleri en sağlam olan, kuruluşundan bu yana katılaşmış, gelenekleri olan bir bakanlıktı. Türkiye’nin en merkezi yapısına sahip, en otoriter kurumlarından birisiydi. O kadar büyümüştü ki, bakanlık bünyesinde 35 civarında genel müdürlüğümüz vardı. Biz bunları değiştirdik. Bakanlığımızı küçülttük. Bakanlık şu an 16 bağımsız yönetim birimine sahip” diye konuştu.

EĞİTİMİN 12 YILA ÇIKARILMASI TÜRKİYE İÇİN CİDDİ BİR İHTİYAÇTI
 
Dördüncü ve en önemli gelişme olan eğitimde 4+4+4 sisteminin Türkiye için bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim anlayışında 3 ana ayak belirlediklerini söyledi. Bakan Dinçer, konuşmasında, “Birincisi, küresel dünyada çocuklarımızın rekabet edeceği bilgi ve yeteneklerle onları donatmak. İkincisi, toplumumuzun ihtiyaç duyduğu bilgi ve yeteneklerle donatmak. Üçüncüsü, sosyal sorumluluk duygusuna sahip, toplumsal ve ahlaki değerleri kazanmış, onlarla donanmış, tarih ve millet şuuru olan bir nesil yetiştirmek olacak. Bu üçünü yan yana koyduğumuzda çocuklarımızın ilgi ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek türden tercihler yapılabileceği, zenginleştirilmiş bir eğitim sistemi kurgulamaya çalışıyoruz. Biz eğitimi 12 yıla çıkardık. Eğitimin 12 yıla çıkarılması Türkiye için ciddi bir ihtiyaçtı. Bunun hiç kaçarı yok.”
 
Eğitim sistemini değiştirirken haksız eleştirilere de maruz kaldıklarını belirten Bakan Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: “Kanun mecliste görüşülüyorken, genellikle muhalefet ve toplumun belli kesimleri ideolojik davranarak, kız çocuklarının okullaşmalarının önünün kesileceğine dair kara propaganda yaptı. Şimdi size soruyorum. 7 yaşında çocuk okula başlıyor. 8 yıllık zorunlu eğitimi alıyorsa, 15 yaşından sonra onu eğitime zorlayan bir şey var mıydı? Peki böyle bir çocuk mu evinde olurdu? Yoksa 12 yıllık eğitimi alınca, 18 yaşına kadar okumak zorunda olan çocuk mu evinde oturmuş olacak? Erken evliliğe açık hale gelecek. Sizce hangisi daha mantıklı? Eğitimin kademeli hale gelmesi Türkiye’de eğitimin daha demokratik, daha esnek hale gelmesidir. Daha demokratik ve esnek bir demokrasi kurguluyorken, bu kez de dindar nesil yetiştirme konusu üzerinden bize eleştiri yapmaya başladılar."
 
 
 
Vatandaşların Ramazanını tebrik eden Çatalca ilçe Başkanımız Sn. Selim GÜÇBİLMEZ, “Sayın bakanımıza sizler adına teşekkür ediyorum. Gönül sofralarımız devam edecek” dedi.